Бях голям фен на изобретенията. На лудите изобретения на професор Франц от Копенхаген (хумористични комикси в Испания). Те бяха нереални и беше невъзможно да функционират. Повече или по-малко по същия начин изглеждат нещата и когато Луис Енрике си избира титулярен състав. Има само една разлика, онези изобретения забавляваха. А абсурдният избор на Енрике не носи и капчица благодат, защото струва точки на Барса. Поредните бяха изгубени тази неделя срещу Селта.

Треньорът на Барса вече веднъж се обърка (и то много) срещу Алавес. Той заложи на зверски ротации и се стигна до домакинска загуба с 1:2. Подобно нещо видяхме и срещу Борусия Мьонхенгладбах в Шампионската лига. Но тогава успя да се поправи през второто полувреме и се стигна до обрат. Сега обаче Барса изглеждаше страшно нелепо през жалкото си първо полувреме във Виго. Подобно нещо не бяхме виждали от много години.

Разбирам, че Луис Енрике трябва да върти състава, за да дозира натоварването на играчите си. Логично е да е така при 60 мача на сезон. Това, в което няма никакъв смисъл, е, че сменя половината отбор и на всичкото отгоре го прави ден преди 15-дневната пауза за националните отбори! Но подобни неразбираеми решения се плащат много скъпо.

Във Виго треньорът даде почивка накуп на Масчерано, Ракитич и Иниеста - целия гръбнак на Барса. А на всичкото отгоре постави Неймар на мястото на Меси. Бразилецът има много футболни достойнства, но му липсва точно способността на аржентинеца да прави играта. И резултатът беше катастрофален - 3:0 за Селта в рамките на половин час. Безпрецедентен провал. 

Бедствието не можеше да се избегне през второто полувреме. Въпреки импулса в играта и головете на Пике. Така в деня, в който Барса трябваше да се възползва от третото поредно шампионатно равенство на Реал Мадрид и да излезе начело в класирането, претърпя унижение, на фона на което равният на мадридчани срещу Ейбар на "Бернабеу" изглежда като виц. Най-лошото обаче е, че така в Реал М ще се реанимират психически. И всичко това заради изобретенията на Луис Енрике и заради грубите гафове на Тер Стеген. Само каква нощ имаха двамата...


Луис Маскаро, вестник "Спорт"
Превод на вестник "7 дни спорт"