Защитникът на Рома Костас Манолас заяви, че Лионел Меси е петият най-добър нападател срещу когото се е изправял. Гръцкият национал даде интервю за официалния сайт на “вълците”, в което изброи най-силните футболисти, срещу които е играл. 

Защитникът заяви, че това са Златан Ибрахимович, Луис Суарес, Карим Бензема и Кристиано Роналдо. “Той не е типичен нападател и поради тази причина не съм го пазил персонално. Именно заради това го поставям на петото място. Но той притежава уникална скорост, просто минава като вятър покрай противниковите защитници. Винаги знае какво да прави - да вкара или да подаде. Винаги взима правилното решение. 

Играх срещу Ибрахимович през сезон 2013-2014 година в Шампионската лига, когато с Олимпиакос срещнахме ПСЖ в груповата фаза. Ибра притежава такава вродена мощ, особено когато трябва да го пазиш по време на целия мач. Невероятна физика има. 

Срещу Суарес играх тази година. Той е такъв играч, че може да вкара от всяко положение. Невероятен нюх към гола има. Той е свиреп, труден за пазене и убийствен пред гола. 

Бензема също е труден опонент. Той е завършен нападател, защото е силен физически и много техничен. Опасен е за всеки защитник, защото с тези качества има много решения в главата си. 

Роналдо е феномен. Той има всичко - дрибъл, удар, физика. По време на мачовете ни с Реал миналата година имаше два шанса в двата мача и ги вкара и двата”, каза Манолас.