Атлетико е по-труден съперник от Реал Мадрид, обяви нападателят на Барселона Пако Алкасер и така със сигурност нанася удар под кръста на големия съперник. 

Дюшекчиите вече не се дадоха на каталунците, след като стигнаха до 1:1 по-рано през сезона на „Камп Ноу” и дори в момента оглавяват класирането с по-добра голова разлика от Реал. 

„Двата отбора играят различен тип футбол, но Атлетико определено се справя по-добре напоследък и смятам, че са по-трудни за преодоляване” заяви Алкасер пред „Кадена Копе”. 

„Вижда се, че Симеоне е изградил много солиден тим, който обаче винаги се опитва да печели” добави нападателят, който все още чака първия си гол за Барса, който може да бъде срещу бившия му отбор Валенсия. 

„Винаги е трудно, когато смениш обстановката и затова нямам търпение да вкарам за Барса. Когато един нападател не вкарва, това определено оказва влияние, но аз винаги съм казвал, че трябва да се запази спокойствие в такива ситуации. Когато и да вкарам на Валенсия обаче е сигурно, че няма да празнувам” изтъкна още Алкасер.