Централният бранител на Барселона Жерард Пике призна, че му липсва английският хумор, на който се е радвал в съблекалнята на Манчестъэр Юнайтед.

"Аз съм голям фен на британския хумор. Това е нещото, което обичах в Манчестър. Хората там не се обиждат, когато се майтапиш с тях, а се опитват да ти го върнат, без да се оплакват", поясни Пике пред TV3.

"Тук в Барса моят хумор не винаги е бил оценяван. Изпускал съм гумите на колите на съотборниците си или подобни неща, но това не може да се сравни с времето в Юнайтед."

"Един ден в съблекалнята се появи Патрис Евра и се изфука с новите си бутонки, за които чакаше с месеци от "Найк" заради специална поръчка. На тях бяха изписани имената на децата му и други луди детайли."

"Той влезе под душа и през това време ние запалихме малък огън. И ги изгорихме. Заснехме случилото се на клипче и му го изпратихме. В първите ми години в Барса опитах да правя подобни неща, но нещата не се получиха. Културата е напълно различна."

"В Юнайтед ти взимат новата фланелка и я слагат на менекените за преки свободни удари на тренировките. След всеки шут по нея, фланелката се прецаква заради калта. Съблекалнята на Юнайтед кипеше от живот", добави Пике.