Ръководството на испанския шампион Барселона е намерило вратичка, чрез която да направи бразилската си звезда Неймар най-скъпоплатеният играч на отбора.

От "Камп Ноу" обявиха, че новото споразумение ще стане официално факт в петък, с което ще сложат край на спекулациите за трансфер на техничаря в Реал Мадрид или ПСЖ. Не е тайна, че двата клуба бяха готови да позлатят Неймар и да му предложат диригентската палка – нещо, което няма как да се случи при каталунците заради наличието на Лео Меси. Фантастичните условия обаче не поблазниха Неймар и той със сигурност остава в Барса. Освен това клубът намери и интересен начин да реши финансовите проблеми около новия договор на звездата и същевременно заплатата му да не е по-висока от тази на Меси.

Авторитетното издание Marca съобщава, че годишното възнаграждение на Неймар ще е 15 млн. евро. Отделно в контракта има и клаузи – брой мачове, вкарани голове, успехи на отбора и т.н., според които футболистът ще прибере допълнителни 10 млн. евро на сезон. Интересното обаче е, че Неймар ще вземе бонусите независимо от представянето си. Това означава, че заплатата му всъщност скача на 25 млн. евро, което е с 3 млн. евро по-повече от възнаграждението на Меси.