Нападателят на Барселона Луис Суарес потвърди, че е много близо до подновяване на договора си с клуба. Така той е на път да последва съотборниците си Неймар и Хавиер Масчерано.

Уругваецът разгърна качествата си на стадион "Ноу Камп" и се превърна в един от най-важните футболисти на тима. През миналия сезон той мушна 40 гола в Ла Лига, стана голмайстор №1 в Европа и вчера получи Златната обувка.

Според медиите в Испания босовете на Барса искат да направят Суарес №2 по заплати в клуба. Той ще прибира колкото Неймар - близо 16 милиона евро на година. Над тях по годишни възнаграждения ще бъде само суперзвездата Лионел Меси. 

"Ръководството на клуба и моите представители водят преговори за подновяване на моя договор. Разговорите са наистина в напреднала фаза. Намираме се на прав път. И двете страни са съгласни. Говорим за дългосрочен контракт", призна Суарес пред Sport 890. 

Настоящият договор на уругваеца с "блаугранас" изтича през 2019 година, но се предполага, че ще преподпише за още два сезона.