Треньорът на Барселона Луис Енрике не скри яда си от поведението на част от феновете на Валенсия при днешната победа на "блаугранас" с 3:2.

След победния гол на Лионел Меси в края фен на "прилепите" хвърли предмет от трибуните и уцели с него Неймар и Луис Суарес. Бразилецът дори се строполи на земята, а самият Меси започна да псува ултрасите заради вандалската им проява.

"Не мога да разбера що за човек би хвърлил предмет от трибуните. Сигурен съм, че повечето от феновете на Валенсия също не харесаха това действие. Ние отпразнувахме гола на Меси по напълно нормален начин за късна победа", коментира Лучо след срещата.

Специалистът коментира и контузията на капитана Андрес Иниеста, която почти сигурно ще се окаже по-лека от очакваното: "Видяхме ясно още по време на мача, че става дума за една сериозна травма, но утре ще стане ясно точно колко седмици Андрес ще бъде извън игра. А видяхте, че Енцо Перес даже не получи картон".

"Това беше типичен мач Валенсия - Барселона. С много напрежение и интензитет от самото начало до кря. Ние сме щастливи, защото имаше фази, в които бяхме много добри, даже можехме да водим и с повече от един гол."

"Но в началото на второто полувреме изживяхме луди пет минути, в които получихме два гола. Загубихме контрола си върху играта, но после показахме характер и спечелихме. Меси пое отговорността за дузпата, въпреки колебанията през миналия сезон от бялата точка."

"Срещу него на вратата беше Диего Алвеш, който изглежда голям там. Аз си мислех, че Меси ще стреля в другия ъгъл. Някои казаха, че ще стреля в свредата, но той избра левия ъгъл. Чувството от победата е страхотно", добави Енрике.