Андрес Иниеста почти сигурно ще пропусне дербито с Реал Мадрид в началото на декември след контузията от мача с Валенсия. 

Снощи стана ясно, че халфът ще се възстановява между 6 и 8 седмици, след като увреди външна кръстна връзка на дясното коляно. 

„Направените тестове показаха, че Андрес Иниеста има частично увреждане на външна кръстна връзка на дясното коляно. Приблизителното време за възстановяването му е между 6 и 8 седмици“ се казва в официалното съобщение. 

Двубоят срещу големия съперник ще се състои през първия уикенд на декември, когато ще бъдат изминали точно 6 седмици от получаването на травмата. 

Каталунските медии очаквано са оптимисти, че той ще се оправи за мача, докато тези в Мадрид са сигурни, че Иниеста ще пропусне сблъсъка. Вестник „АС“ дори изчисли, че всичките срещи, в които няма да играе ще бъдат 14 – 12 за Барса и 2 за националния отбор на Испания. 

Така или иначе е ясно, че в Барселона няма да искат да рискуват да усложнят състоянието на играча, когато го пусна в толкова напрегнат сблъсък, така че засега шансовете да играе в срещата са по-скоро само на теория. Много е вероятно той дори да пропусне мачовете до края на календарната 2016-а.