Халфът на Валенсия Даниел Парехо заяви, че феновете на "прилепите" са замеряли с пластмасови бутилки футболистите на Барселона заради псувни.

Мачът между двата отбора на "Местая" беше скандален и каталунците спечелиха с 3:2 след сериозна съдийска аванта. След победния гол от дузпа на Лео Меси в 92-ата минута, от трибуните залетяха предмети към футболистите на гостите, в частност към Неймар.


"Смятам, че играчите на Барса показаха неуважение. Нашите привърженици никога не се държат така и мисля, че Неймар е виновен за всичко. В такива моменти провокацията е недопустима. Разбира се, фенът, който хвърли бутилката, също направи грешка. Надявам се подобни неща да не се случват отново", пожела си Парехо в интервю за La Sexta.

Ден след мача социалните мрежи бяха залети от клипове с инцидента. На един от тях ясно, че вижда, че бутилка пада между радващите се играчи на Барса, които до един се хващат за главата, въпреки че уцеленият от празното пластмасово шише бе Неймар. Това пък за пореден път повдигна въпроса "симуланти ли са състезателите на Барса".