Ръководството на Барселона тръгва на война с боса на Ла Лига Хавиер Тебас, който открито нарече футболистите на тима "симуланти" след скандалния мач с Валенсия, в който фен на "прилепите" замери играчи на шампионите с бутилка вода.

Неймар и Луис Суарес се строполиха на земята, като кариоката огледа главата си дали няма кръв по нея. Лео Меси пък изпадна в амок и започна да псува ултрасите на домакините по доста цветущ начин.

Ето какво се казва в днешното съобщение на Барса:

"Футболен клуб Барселона настоява Спортният трибунал да започне дисциплинарно производство срещу Хавиер Тебас, президент на Ла Лига. Както и срещу членовете на Дисциплинарната комисия към Испанската футболна федерация, които направиха неприемливи коментари относно играчите на Барса, които бяха обиждани в мача срещу Валенсия.

Поради това, следвайки масовата практика, клубът запознава с двата случая Държавния секретар по спортните въпроси на Испания Мигел Карденал и президента на Спортния Арбитражен съд, очаквайки да се вземе решение относно изложените факти. В същото време Барселона осъжда остро Хавиер Тебас и обявява, че няма вяра в него оттук нататък".