Треньорът на Барселона Луис Енрике обяви, че утрешното "Ел Класико" срещу Реал Мадрид няма да има решаващо значение в битката за титлата в Испания.

Отборът на каталунците е на 6 точки зад тима на Зинедин Зидан и се налага да избегне загуба в този мач, за да може ако не да намали, то поне да остави пасива същия.

"Независимо какъв ще е резултата, аз не мисля, че това дерби ще бъде от решаващо значение за титлата", обяви специалистът по време на пресконференцията преди срещата.

"Това е 14-ият мач за сезона ни в Примера все пак, има още доста време до края. Резултатът няма да бъде решаващ фактор за титлата в никакъв случай. Имаме пред нас доста добър шанс да надвием противника и да намалим изоставането си от него. Именно това е нашата голяма цел".

"Реал играе добре, а освен това разполага с доста бързи футболисти в състава, а освен това отборът се движи бързо с топката в краката и играе добре с къси пасове".

"Няма да лъжа, този мач е много специален за нас, защото се изправяме срещу големия съперник, който в момента е един изключително добре организиран отбор, който постига добри резултати".

"Ние обаче ще излезем на терена с намерението да победим. Дали отсъствието на Бейл при противника е плюс? Какво да ви кажа, той е много важен играч за тях, но все пак ние гледаме себе си, а не противника".