Барселона разби Борусия Мьонхенгладбах с 4:0 в мач без значение за изхода на борбата в Група С на Шампионската лига. Още преди срещата се знаеше, че каталунците ще спечелят първото място, докато немците ще завършат трети и ще играят в Лига Европа напролет. Въпреки това мачът бе чакан с голям интерес заради Лионел Меси, който можеше да подобри рекорд на Кристиано Роналдо за голове в груповата фаза на турнира. В крайна сметка Меси реализира 10 гола в мачовете на тима си този сезон, като остана на гол от върховото постижение на Роналдо.

Героят на каталунците тази вечер бе Арда Туран. Турчинът се отчете с асистенция през първото полувреме и цели три гола през второто. С тази победа Барселона спечели първото място с актив от 15 точки, пред Манчестър Сити с 9, Борусия с 5 и Селтик с 2. Яспер Силесен пък дебютира на вратата на Барса и стана 15-тият холандец, играл за каталунците. Само испанците и бразилците са повече.

Меси започна по план, след като се разписа още в 16-та минута. Аржентинецът проби през центъра, след което пусна на Туран. Турчинът му върна, а за Лео остана най-лесното след удар с левачката – 1:0. Това беше 10-ти гол за аржентинеца в само 5 мача от груповата фаза на турнира този сезон. Барса имаше пълно превъзходство до края на полувремето, но повече голове не паднаха.

След втората част имаше дъжд от голове, но те бяха за сметката на необичаен герой – Арда Туран. Турчинът започна фиестата си в 50-та минута, когато беше намерен от Денис Суарес с центриране отляво и с глава направи 2:0. Само 3 минути по-късно ситуацията се повтори, но този път асистенцията отдясно достави Алейш Видал, а Туран от точката на дузпата не остави шансове на стража на гостите.

Борусия имаше претенции за дузпа в 64-та минута за нарушение срещу Торган Азар, но главният съдия не реагира. Вместо това в 67-та минута Арда Туран направи 4:0 с третия си гол за Барселона тази вечер. Халфът отново беше на задната греда след центриране отляво на Пако Алкасер, а резултатът набъбна до 4:0.

Барселона – Борусия Мьонхенгладбах 4:0

1:0 Лионел Меси 16‘

2:0 Арда Туран 50‘

3:0 Арда Туран 53‘

4:0 Арда Туран 67‘

Барселона: Силесен, Видал, Юмтити, Масчерано, Дин, Денис Суарес, Гомес, Иниеста (61 – Рафиня), Туран (74 – Кардона), Меси, Алкасер

Борусия Мьонхенгладбах: Зомер, Кристиансен, Вестергаард, Янтшке, Елведи, Корб, Щробъл, Даху (59 – Крамер), Шулц (59 – Джонсън), Азар (72 – Рафаел), Хан