Барселона - Борусия Мьонхенгладбах, среща от Група С на Шампионската лига, стадион “Ноу Камп”, 21:45 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Позициите и на двата отбора в групата са сигурни, след като Барса ще завърши на първото място, докато германците са твърдо трети след равенството 1:1 у дома с Манчестър Сити. 

“Този мач е за феновете. Можем да използваме различни играчи, да дадем почивка на някои или дори да пробваме различни неща на терена”, заяви треньорът на Барселона Луис Енрике. 

Каталунците спечелиха с 2:0 последното си гостуване на Селтик, но през уикенда имаха тежък мач - 1:1 с Реал Мадрид в “Ел Класико”. Все пак се очаква Лионел Меси да започне като титуляр, след като гони рекорд на Кристиано Роналдо. Аржентинецът е само на два гола от върховото постижение на португалеца в груповата фаза на Шампионската лига. 

Борусия пък не крие, че фокусът е в Бундеслигата, където е в серия от осем поредни мача без победа. “Трябва наистина да почнем да печелим в първенството, сега обаче ни предстои изключителен опит от това да играем на “Ноу Камп”. Нямаме търпение. Искаме да вземем нещо от този мач”, заяви Андре Хан. 

Двата отбора играха за първи път помежду си във втория мач от груповата фаза, когато Барса стигна до обрата с 2:1. Торган Азар изведе домакините в 34-та минута, но Арда Туран (65) и Жерар Пике (74) донесоха победата на каталунците. 

Барселона спечели 12 от последните си 13 мача у дома срещу противници от Бундеслигата, като единственото изключение е загубата с 0:3 от Байерн Мюнхен през 2013 година. Това е последното поражение на “Ноу Камп” изобщо на Барселона в турнира. 

За домакините няма да играят Жереми Матийо, който е контузен, както и наказаните Неймар и Иван Ракитич. Пике е под въпрос заради раздежение. За Борусия наказан е Ларс Щендъл, както и Марвин Шулц, Мамаду Докуре, Патрик Херман и Мориц Николас. 

Резултат: 3:1