Бившият полузащитник на Барселона Александър Хлеб продължава да се обвинява за това, че не успя да се наложи на стадион "Ноу Камп". Той беше собственост на каталунците в периода 2008-2012, но беше пращан под наем в Щутгарт, Волфсбург и Бирмингам.

"Трябваше да отида в Барса, защото тогава те бяха №1 в света и няма как да им откажеш. В противен случай щях да съжалявам, че не съм се възползвал от шанса да играя за най-добрия отбор на планетата. Направих правилния избор, напускайки Арсенал", върна лентата назад Хлеб.

"В Арсенал се чувствах у дома, наистина много добре. Арсен Венгер е страхотен мениджър, който ми имаше доверие. В Барса беше различно, нещата не бяха толкова добре за мен. Все пак смятам, че трансферът ми в Испания беше правилен."

"Преди да подпиша с Барса аз имах оферта от Байерн Мюнхен и бях готов да отида там. Но имаше пауза от два дни, а каталунците бяха по-настоятелни за подписа ми. Имах всички необходими качества, за да играя редовно и да се развивам."

"Случилото се след това в Барса е изцяло по моя вина. Взех нещата твърде несериозно и моят характер не ми позволи да се развивам. Вместо да работя здраво, аз често критикувах решенията на Пеп Гуардиола."

"Според мен Барса имаше по-добри играчи преди години, отколкото сега. Меси е по-талантлив от Кристиано Роналдо, Лео е най-добрият в света. Кристиано е страхотен играч, но не е Меси", добави Хлеб.