Съблекалнята на Барселона е настръхнала срещу един от шефовете на клуба, гърмят испанските медии. Според каталунският вестник "Спорт" Лео Меси и компания са вдигнали мерника на изпълнителния директор Оскар Грау.

Последният посъветва защитника Жерард Пике и неговите съотборници да не коментират публично изявите на арбитрите, защото вредят на имиджа на клуба. Грау не пропусна да се изкаже и за ситуацията около Меси, който все още се дърпа за нов договор.

Директорът заяви, че приоритет за клуба е да поднови контракта на Лео, но няма да бърза и ще го направи "без да губи здравия си разум". Това доведе до светкавична реакция от Луис Суарес: "Не трябва да говорим за здрав разум, а веднага да се поднови договорът на Меси".

Ясно послание, че тарторите на отбора не са особено респектирани от шефчета като Грау, чието бъдеще в клуба зависи от... Меси. Припомняме какво се случи с Хавиер Фаус, вкарал си автогол през 2013 година с думите "Защо трябва да подновяваме договора на този господин през 6 месеца". 

Той визираше именно Лео, който практически го уволни две години по-късно, плашейки с напускане. Аржентинецът говори рядко пред медиите, но тогава заяви, че "този човек не разбира нищо от футбол".

Президентът Хосеп Мария Бартомеу беше принуден да разкара Фаус и да не го включва в списъка си с приближени, за да спечели изборите за нов мандат.