С головата суша на Неймар не само е свършило, но кариоката дори влезе в поредица от две срещи, в които се разписва от бялата точка - при 3:1 над Атлетик Билбао и при успеха с 1:0 над Реал Сосиедад снощи.

Според статистика на Opta, техничарят е №1 по брой спечелени дузпи в испанския футбол, ако се гледат мачовете във всички турнири.

Откакто облече фланелката на Барса, южноамериканецът е спечелил 19 дузпи за клуба си. Не е изненада, че той е и най-фаулиран в пеналта.

През този сезон Неймар е изработил три дузпи, вкарвайки сам двете срещу Билбао и Сосиедад. Първата (срещу Леганес) той подари на Лео Меси.

За същия период от време (от лятото на 2013 година досега) звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо е успял да си изпроси 15 дузпи, което го праща на второ място в класацията.

Следват Витоло (Севиля, 12 дузпи), Лионел Меси (Барса, 9 дузпи), Диего Коста (от периода в Атлетико, 9 дузпи), Карлос Вела (Реал Сосиедад, 8 дузпи), Ариц Адурис (Атлетик Билбао, 8 дузпи), Луис Суарес (Барса, 6 дузпи) и Хорхе Молина (Хетафе, 6 дузпи).