Треньорът на Барселона Луис Енрике подчерта, че не разполага с достоен заместник на контузения капитан Андрес Иниеста, който пропуска мача с Ейбар утре.

"Травмата му няма да промени нищо в нашия стил на игра. Ние винаги имаме едни и същи цели, без значение какъв състав пускаме на игрището", започна своя коментар Лучо.

"Но никой в отбора и никой в световния футбол не е като Иниеста. Това е проблемът! Имам отлични футболисти на тази позиция и всеки от тях може да даде нещо на отбора в атака и защита, но аз не съм виждал досега друг играч като Иниеста."

"Той има само 6 пълни мача този сезон, защото като треньор се опитвам да го заменя при всяка възможност, за да му дам нужната почивка. Причината е, че той е прекалено важен за нас."

"Старая се да контролирам времето му на терена, за да бъде в оптимална форма. Правя го не само с Андрес, но и с останалите. Гледаме профила на всеки играч и контролираме времето, в което е на терена. Във футбола обаче има контакти между футболистите и понякога те причиняват травми", добави Луис Енрике.