Защитникът на италианския шампион Ювентус – Дани Алвеш, публично нападна бившите си работодатели от Барселона.

През лятото бразилският национал напусна "Камп Ноу" по собствено желание, за да се присъедини към "старата госпожа". "Харесва ми, когато в клуба ми ме ценят", заяви 33-годишният футболист в интервю ABC.

"Ако на дадено място не ме обичат, си тръгвам. За това напускането на Барселона беше повече от логичен ход. През последните три сезона слушах: "Дани Алвеш напуска", а директорите само мълчаха. Оказаха се фалшиви и неблагодарни хора. Предложиха ми нов договор чак след наказанието от ФИФА", продължи с изповедта си Алвеш.

"Ето защо започнах да играя по тяхната свирка и преподписах, но с изричното настояване да има освобождаваща клауза по мое желание. Тези, които днес работят в Барселона, нямат идея как се третират собствените играчи", добави Алвеш.

"Защо избрах Ювентус? Исках да продължи да се състезавам на високо ниво. Това е топ клуб с бляскава история и открих красиво предизвикателство в голям отбор. Това е една институция, в която всеки може да научи нещо. Аз съм победител и за това избрах Юве", каза още Алвеш.

В кариерата си той е печелил Шампионска лига три пъти, докато "бианконерите" не са вдигали Ушатата от 1996 г. насам и именно това е голямата цел. "Имаме силите да успеем. Хората тук обаче са много суеверни и мълчим по тази тема. Вървим стъпка по стъпка, се играем срещу Икер Касияс и Порто, после ще видим какво ще се случи", завърши Алвеш.