Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е решил да привлече на всяка цена нападателя на Барселона Неймар и затова му звъни много често, пише каталунският вестник "Спорт".

Според правилата на УЕФА португалецът няма право да комуникира с футболист, който има действащ договор за повече от 6 месеца, но и това не спира наставника на "червените дяволи".

Първият контакт между двамата се състоял преди няколко седмици, а Моуриньо е известен с това, че участва лично при трансферите на отборите, които води.

Жозе обяснявал на кариоката, че "Олд Трафорд" е правилното място за него и че трансфер в Юнайтед ще се отрази по благоприятен начин на кариерата м, защото отборът е във възход и ще постигне големи успехи в близко бъдеще.

Станалият известен в хода на сезона като Унизения, Моуриньо вижда в Неймар нападателя, който да помогне на тима за вкарване на повече голове. В 25 мача Юнайтед вкара 38 гола, като 15 от тях са дело на Златан Ибрахимович. 

Най-резултатните след него са Хуан Мата (6) и Пол Погба (4), докато другите остриета Марсиал, Руни и Рашфорд изпитват трудности с отбелязването на попадения. 

Интересното е, че самият Неймар изживява най-слабия си сезон по отношение на реализирането на попадения, макар да има впечатляващи показатели за записани асистенции.