Дни след емоционалната победа над ПСЖ, Барса се спъна в първенството, което може да е фатално. Каталунците паднаха при гостуването си на Депортиво с 1:2 и Реал има шанс да дръпне с 2 точки при успех над Бетис, а столичани са и с мач по-малко. 

Барса не изигра най-добрия си мач и домакините се възползваха, продължавайки хубавата си поредица при новия треньор Пепе Мел – 2 победи и 2 загуби. Те не бяха побеждавали Барса от сезон 2007-08, но сега спряха серията си от 13 поредни двубоя без успех. 

Галасийците вече имат 27 точки и са на 8 от опасната зона, докато Барса остава с 60, губейки за трети път в първенството през сезона и за първи от началото на октомври. 


Луис Енрике направи някои промени в състава си, като Юмтити, Ракитич и Иниеста останаха на пейката. Стартираха Масчерано, Алба, Андре Гомес, Денис Суарес и Арда, който замени в нападението контузения Неймар. За домакините Хоселу водеше атаката, след като преодоля лека контузия. 

Началото бе равностойно без опасни положения, въпреки че гостите имаха инициативата. В 9-ата минута галисийците стигнаха до първата опасна ситуация, след като Гама проби и намери Хоселу, чийто удар бе спасен спокойно от Тер Стеген. 

Барса създаде напрежение малко след това, но в решителния момент Луис Суарес се засуети и топката му бе избита. След това Алба спря Хоселу миг преди да отправи удар. Като цяло обаче, домакините стояха много добре на терена и не допускаха опасности пред вратата си. 

Все нещо не достигаше на гостите пред вратата на галисийците и определено изглеждаше, че мачът срещу ПСЖ оказва влияние. В 28-ата минута Суарес пропусна първото чисто положение, след като оставен непокрит стреля с глава в ръцете на Херман Лукс. 

Няколко минути след това Сержи Роберто бе изведен от Бускетс в наказателното поле, стигна до аутлинията и опита да върне към Суарес, но Лукс протегна ръка и вероятно предотврати сигурен гол. 

Контрите на домакините изобщо не бяха за подценяване и в 39-ата минута Хоселу накара Тер Стеген да избива опасния му удар. Секунди след това обаче, германецът закопа Барса. Стражът не успя да избие топката, която бе върната към него от Масчерано и на практика я подари на Хоселу, който отблизо нямаше как да пропусне и даде аванс на Депортиво.   

Пике пропусна да изравни малко след това, но голът падна веднага след подновяването на играта за втората част. Денис  Суарес се измъкна отдясно и подаде в наказателното поле, където топката се отби от Арибас и стигна до Луис Суарес, който не пропусна да вкара за 1:1.  

В 57-ата минута Меси пропусна отличен шанс, след като от добра позиция стреля неточно. Галисийците обаче продължиха да бъдат опасни и при една атака Хоселу накара Тер Стеген да спасява. Германецът запази вратата си и в 73-ата минута, когато спаси с върха на пръстите си удар на Арибас, но малко след това капитулира. 

Центриране от корнер бе засечено от Берхантинос, който надскочи Алба и преодоля Тер Стеген за втори път, шокирайки каталунците, които се хвърлиха да изравняват. В 80-ата минута Суарес стреля отблизо, но Лукс със страхотен рефлекс успя да отрази. 

Чолак пропусна да накаже нова неточност на Тер Стеген, а в добавеното време Меси пропусна последната възможност за гостите, след като от отлично позиция прати свободния удар над вратата и така Барса загуби. 

Депортиво – Барселона    2:1

1:0    Хоселу 40
1:1    Луис Суарес 46
2:1    Берхантинос 74

Депортиво: Лукс, Хуанфран (86 Лауре), Албентоса, Арибас, Наваро, Берхантинос, Борхес, Гама (71 Какута), Фаджр, Хил (62 Eмре Чолак), Хоселу
Барселона: Тер Стеген, Роберто, Пике, Масчерано, Алба, Бускетс, Андре Гомес (58 Ракитич), Денис Суарес (77 Пако Алкасер), Арда (56 Иниеста), Меси, Луис Суарес