Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу е голям длъжник на Лионел Меси и е готов да изпълни всяка една негова молба преди удължаването на договора му, пише вестник "Спорт".

Бартомеу е благодарен на аржентинеца заради това, че практически го остави на поста преди две години. Всичко започна с требъла през сезон 2014/15.

През януари 2015 година Барса загуби от Реал Сосиедад и в клуба се появиха сериозни сътресения. Меси се скара с Луис Енрике, а спортният директор Антони Субисарета трябваше да си ходи. "Блаугранас" бяха в криза, но Хосеп Мария взе смело решение и обяви извънредни избори за президент, насрочени за лятото.

Резултатът от тях навярно щеше да бъде коренно различен, ако Барса не беше грабнал всички трофеи по-рано. С огромната заслуга на Меси. Има обаче друг любопитен момент, който Бартомеу не може да забрави и заради който винаги ще бъде благодарен на Лео.

Най-успешният президент в историята на клуба Жоан Лапорта се явяваше най-големия кандидат за смяна на режима. Затова Хосеп Мария помоли аржентинеца на подкрепи кампанията му. Меси реши да остане неутрален, но и така помогна на Бартомеу, защото можеше да наклони везните в полза на Лапорта, ако го беше подкрепил.

Сега Бартомеу е готов да вдигне заплатата на Меси до исканите от него 35 милиона евро на сезон, но за целта клубът трябва да осъществи поне една продажба на висока цена.