Барселона и Челси са постигнали устна договорка за трансфера на Неймар, гръмна вестник "Тутоспорт".

Според изданието от стадион "Ноу Камп" са говорили с боса на лондончани Роман Абрамович и двете страни са се разбрали за трансфер на стойност 180 милиона евро!

Така Неймар ще се превърне в най-скъпата покупка в историята на футбола, оставяйки далеч назад настоящия №1 в тази класация Пол Погба.

Руският милиардер се е решил на този ход, за да стопли отношенията си с мениджъра Антонио Конте. Италианецът прави фурор начело на "сините" и е обичан от футболистите си, но напоследък се появиха слухове за бъдещето му.

Конте е поискал от боса шестима нови треньори, които да му помагат от миналото лято, но Абрамович му е взел само трима. Освен това олигархът не е дал отговор на специалиста каква сума е готов да му отпусне за летни трансфери.

Сега Абрамович е твърдо решен да зарадва мениджъра с най-гръмкия трансфер в историята на футбола. Неймар има договор с Барса до 2021 година и през лятото може да бъде взет срещу 222 милиона, колкото е заложената в клаузата за откупуване сума.

От Барса обаче нямат нищо против да продадат бразилеца на "промоция", за да са сигурни в продажбата. Така каталунците ще имат достатъчно средства за нови попълнения и за космическата заплата на Лионел Меси.