Жерард Деулофеу призна, че сравненията с Лионел Меси са навредили на кариерата му. Крилото израсна в академията на Барселона “Ла Масия” и още като малък беше обявяван за следващия Меси. 

Години по-късно, вече 23-годишен, Деулофеу, играе под наем в Милан, след като не успя да се отчете с постоянни изяви за Евертън. 

“В крайна сметка сравненията с Меси повече ми навредиха, отколкото да ми попречат. Обикновено не чета вестници, но все още помня заглавията в някои издания. Те създадоха прекалено големи очаквания сред феновете на Барселона, а Меси е само един”, заяви Деулофеу. 

“Не знам какво ще е бъдещето ми. В момента живея само в настоящето. Научил съм много от миналото, но искам да се концентрирам в нещата, които ми предстоят. Ще видим какво ще се случи. Засега се наслаждавам на нещата в Милан. 

Моят идол беше Роналдиньо. Възхищавах му се, когато беше в Барселона. Често си говоря с Икер Муниаин. Казваме си, че един ден ще бъдем съотборници. Ще бъде страхотно да играем в един отбор”, каза още крилото. 

Деулофеу успя бързо да се настрои към играта на Милан и откакто дойде в клуба успя да изработи 18 голови положения за съотборниците си и записа 82% на пасовете. В Испания обаче са разочаровани, че изигра само два мача за Барселона и не успя да оправдае високите очаквания.