Манчестър Юнайтед подлива вода на Челси в борбата за подписа на Неймар, гръмна вестник "Спорт".

Както е известно, вчера италианското издание "Тутоспорт" излезе с новината, че каталунците са постигнали съгласие с Челси да продадат бразилеца за 180 милиона евро.

Интересното е, че сумата е по-ниска от тази, заложена в клаузата за откупуване на техничаря. Босовете на "блаугранас" обаче са готови на този ход, за да си гарантират финализиране на сделката.

Така на стадион "Ноу Камп" ще имат достатъчно средства както за ново класно попълнение в атака, така и за заплатата на звездата Лионел Меси, който се очаква да прибира по 35 милиона евро на сезон, превръщайки се в най-добре платеният играч на планетата след Карлос Тевес.

Според "Спорт" Манчестър Юнайтед предлага на Барса космическите 200 милиона евро за Неймар. Самият футболист бил готов на промяната, ако получава чисто по 25 милиона евро на Острова.

Той публично изрази своята готовност един ден да заиграе във Висшата лига и се смята, че трансферът му през лятото е напълно реален. Договорът на южноамериканеца с Барса е до юни 2021 година.