Каталунският вестник "Спорт" разкри в ексклузивен материал как е протекла срещата между футболистите на Барселона и треньора Луис Енрике след загубата с 0:3 от Ювентус в Торино.

Според самите играчи това е била "най-напрегната среща" с техния треньор по време на целия му 3-годишен престой на стадион "Ноу Камп". Съвещанието е продължило половин час и специалистът е бил особено критичен към трима от своите възпитаници.

Лучо е започнал с Хавиер Масчерано, който е бил разкритикуван, че не е успял да "чете играта" в средата на терена, замествайки наказания Серхио Бускетс. На почивката Енрике промени схемата и пусна на неговата позиция Андре Гомеш.

Вторият разкритикуван публично бил нападателят Неймар. Кариоката ядосал треньора си заради честата смяна на обувките напоследък - евтин маркетингов ход, с който си докарвал допълнителни доходи от личния спонсор "Найк". Треньорът бил бесен и заради факта, че Дани Алвеш тотално обезличил бившия си съотборник, а за капак голаджията не се връщал да помага в отбрана.

В края на тирадата си Енрике излял гнева си и върху Жереми Матийо, който стана причина за откриващите голове за Малага и Юве в рамките на дни. Лучо директно казал на французина, че тимът изостава на почивката заради него и го замени моментално. Наставникът го попитал като какъв е действал през първото полувреме - като централен защитник или бек, защото оставял големи свободни пространства.