Юристите на Барселона са направили скандален опит да преметнат Дисциплинарната комисия на испанската лига по отношение наказанието на Неймар, разкри AS.

Испанският спортен трибунал (TAD) ще свика днес извънредно заседание, за да разгледа жалбата на "каталунците" по случая с бразилеца. Събитието ще се проведе от 14:00 ч българско време.

Шефовете на Барса съвсем умишлено не подадоха в срок официалната апелация, защото арбитражният съд провежда своите заседания веднъж в седмицата, като считаха, че дисквалификацията на бразилеца от 3 мача ще бъде „замразена” до произнасянето на TAD. Но трибуналът реши да се събере извънредно в събота. 

Така, ако TAD не отмени наказанието на Неймар, то той ще пропусне двубоя с Реал Мадрид. Както е известно, Ел Класико е утре от 21.45 часа на "Сантяго Бернабеу". В момента Реал води с три точки на Барса и има мач по-малко в битката за шампионската титла.

Неймар пък отнесе наказанието си за иронично аплодиране към лайнсмена след изгонването му в двубоя от 31-ия кръг с Малага (0:2) и вече пропусна една среща.