Барселона извади от състава си Неймар за дербито от Примера дивисион срещу Реал Мадрид тази вечер на "Сантиаго Бернабеу" заради правна неяснота около наказанието на бразилската звезда.

Неймар пътува с отбора до столицата, въпреки че трябва да изтърпи наказание с лишаване от състезателни права за още две срещи.

Той беше санкциониран от Дисциплинарната комисия заради саркастични аплодисменти към помощник-съдията при загубата с 0:2 в Малага на 8 април.

Барселона внесе жалба срещу наказанието, но тя беше отхвърлена на първа инстанция от Испанската футболна федерация и затова от клуба в петък обжалваха и пред местния Спортен трибунал, откъдето вчера не се произнесоха по случая, но подчертаха, че жалбата до тях не отменя санкцията на играча до окончателното решение по казуса.

За двубоя на "Бернабеу" Барса също така няма да може да разчита на контузените Рафиня и Алейш Видал.

Реал Мадрид има аванс от 3 точки пред каталунците на върха на класирането и мач по-малко от големия си съперник. Победа за столичани в "Ел Класико" довечера почти сигурно ще гарантира титлата на тима в Примера дивисион преди последните пет кръга.