Треньорът на Барселона Луис Енрике заяви, че той се готви за Ел Класико срещу Реал Мадрид за победа на всяка цена с или без Неймар, след като отборът беше предупреден за последствия, ако използва наказания бразилец.

Предупреждението дойде конкретно от Арбитражния съд по спорта (КАС), след като Барселона загуби обжалването на наказанието на играча, но пък заплаши, че не приема наказанието и може да го пусне на терена. Неймар беше наказан с червен картон по време на мача с Малага, заради което получи санкция от един мач, а автоматично му беше залепен още два мача лишаване от права заради иронично аплодиране на четвъртия съдия при излизането към тунела.

Така натрупаното наказание го извади от мача с Реал Сосиедад на 15-и април, за Ел Класикото днес и за домакинството с Осасуна на 26-и този месец. Испанската федерация по футбол (РФЕФ) отхвърли вчера жалбата на Барселона срещу допълнителното наказание, но клубът отиде да се жалва и пред Апелативна инстанция по-късно вчера.

"Клубът направи това, което трябва, за да защити интересите на играча. Аз мисля, че това е логично, заяви днес Луис Енрике. Подготвям отбора с Неймар и без Неймар. Клубът е в правото си да си търси интересите до последно по административен път".

Но в обществото пространство се появи объркване, след като председателят на Апелативния съд (ТАД) Енрике Арналдо заяви, че неговата администрация не е получила никакво писмо от Барселона. ТАД  обаче обяви, че все пак в късните часове на петък Барселона е изпратила писмото с искане да се разгледа наказанието на Неймар. Съдът обаче отговори, че не може да вземе такова решение.

След отпадането от Ювентус в Шампионската лига утрешното Ел Класико придоби особено значение за каталунците, които ще се опитат да спасят сезона поне с битка до край за титлата. "Това е специален мач, защото моментът от сезона е такъв. Мачът е срещу найшия най-голям противник, който е на върха в класирането. Ние трябва буквално да занулим техните предимства и да направим, каквото е необходимо, за победата", заяви още Енрике.