Феновете на “Ноу Камп” имаха специално посрещане за Лео Меси, който пък им се отблагодари с два гола за разгромната победа със 7:1 над Осасуна. Дни след разрушителния гол в 92-та минута, донесъл победата над Реал Мадрид, Меси и Барса продължават да подлагат под напрежение столичани. 

Аржентинецът вкара два красиви гола и тази вечер, преди да бъде заменен в средата на второто полувреме. С дубъл се отчетоха още Андре Гомеш и Пако Алкасер, а веднъж вкара дори и Хавиер Масчерано. Да, Машчерано, който реализира първото си попадение с екипа на Барса. За гостите почетното попадение вкара Роберто Торес. 

С този успех Барселона вече има преднина от 3 точки пред Реал Мадрид в класирането. “Кралете” обаче имат два мача по-малко, като в 22,30 часа гостуват на Депортиво Ла Коруня. Осасуна е на последното място с едва 18 точки, с цели 60 по-малко от Барса. 

Двубоят бе повече от протоколен, като събитията се развиваха изцяло пред вратата на Осасуна. Феновете отбелязаха по впечатляващ начин юбилеят на Меси, който с двата си гола срещу Реал закръгли сметката си на голове за Барса на 500. След само 12 минути те вече бяха 501. Лео проби през центъра, направи за смях Мондрагон, след което с много техничен удар с левачката копна топката над Салваторе Сиригу. 

Феновете на Барса отпразнуваха като Лео Меси на “Бернабеу” попадението - на “Ноу Камп” имаше гора от фланелки, държани от техните притежатели. 

До края на полувремето Осасуна рядко минаваше центъра, а каталунците направиха доста пропуски. В 30-та минута Андре Гомеш все пак вкара за 2:0. Португалецът бе намерен на дузпата след пас на Иван Ракитич отдясно и с мощен удар с десния крак не остави шансове на Сиригу. 

Второто полувреме започна изненадващо, след като още в 48-та минута Роберто Торес намали резултата. Торес изпълни свободен удар и хвана в крачка Тер Стеген, който не пазеше “вратарския ъгъл”. Малко след това Де ла Куевас стреля мощно в тялото на вратаря на Барселона. 

На отсрещната врата пък се разрази буря. В 55-та минута главният съдия не даде очевидна дузпа за нарушение срещу Ракитич. Малко след това Гомеш вкара второто си попадение. След изпълнение на ъглов удар Пике овладя топката на гърди и стреля с левия крак в гредата. Андре Гомеш обаче дебнеше около точката на дузпата и с нов кинжален удар направи 3:1. Така португалецът вкара два гола тази вечер, след като в предишните си 41 мача за Барса се разписа само веднъж. 

В 61-та минута Лео Меси направи 4:1 с един от головете си - запазена марка. Проби отдясно към дъгата пред наказателното поле и с много хубав фалцов удар с левачката не остави отново шансове на Сиригу. Това беше 10-ти гол в последните 6 мача в Ла Лига за Меси и общо 32 от началото на сезона. Веднага след това Меси бе заменен от младия Аленя. 

Головете за Барса обаче не спряха. В 64-та минута Хавиер Масчерано пусна хитър пас към Пако Алкасер, който от трудна ситуация вкара 5-то си попадение от началото на сезона. Самият Масчерано удари греда малко преди третото попадение за каталунците и изглеждаше, че и тази вечер няма да вкара. В 67-та минута обаче Денис Суарес бе фаулиран в наказателното поле и Масчерано получи правото да изпълни дузпа. Аржентинецът стреля мощно под гредата и счупи каръка. Така след 319 мача за Барселона и 7 години и 60 дни Масчерано най-накрая вкара гол за каталунците. 

До края Барса не спираше да атакува, а седмият гол бе за сметката на Акласер. Нападателят бе изведен с изящен пас от Денис Суарес и нямаше как да сбърка сам срещу Сиригу - 7:1. 

Барселона - Осасуна 7:1 

1:0 Лионел Меси 12’

2:0 Андре Гомеш 30’

2:1 Роберто Торес 48’

3:1 Андре Гомеш 57’

4:1 Лионел Меси 61’

5:1 Пако Алкасер 64’

6:1 Хавиер Масчерано 67-д’

7:1 Пако Алкасер 86’

Барселона: Тер Стеген, Масчерано, Пике, Дин, Бускетс, Денис Суарес, Ракитич, Гомеш, Туран, Меси (63 - Аленя), Алкасер 

Осасуна: Сиригу, Бунуел, Ойер, Мондрагон, Фуентес, Торес, Фаусто, Мерида (79 - Чаушич), Де лас Куевас, Ромеро (72 - Мигел), Леон (73 - Кенан)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/xhEv29CfSmk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>