Битката за титлата в Испания между Реал Мадрид и Барселона е ожесточена, а с това не закъсняха и скандалите. Напрежението неочаквано дойде от трета страна – Малага, който наскоро победи с 2:0 каталунците, а в последния кръг приема "белия балет".


Босът на клуба Абдула Ал-Тани разбуни духовете и отправи жестока обида към каталунците. Причината за това е, че според него каталунските медии лъжат за изказване на треньора на Малага Мичел. Спецът, който е юноша на "кралския клуб", беше цитиран да казва, че с удоволствие би направил шампионски шпалир на "белите".

Ал-Тани не остана встрани и написа в Twitter: "Каталунската измет няма да помирише титлата след лъжите за Мичел!". Посланието беше на арабски език, но бързо беше преведено и обиколи световните медии.

В класирането в Ла Лига Барса и Реал имат равен брой точки, като каталунците са лидери заради по-добрите показатели в директните двубои. Столичани обаче имат мач по-малко – гостуване на Селта във Виго, което им дава огромно предимство в битката за титлата.