Трансферната цел на Челси и Манчестър Юнайтед Жорди Алба изрази желанието си да остане в Барселона, въпреки разочароващата за него пролет.

Левият бек често беше оставян извън титулярния състав през последните седмици заради промяна в схемата на игра с трима централни бранители и петима халфове. Напоследък обаче той отново играе често.

"Ясно е, че колкото повече играя, толкова по-добре за мен. Моята мечта винаги е била да играя в Барса и се надявам да остана тук още много дълго време", коментира испанският национал.

"Ние не сме разговаряли по този въпрос, но един футболист винаги иска да играе, а аз не играх толкова, колкото ми се искаше. Не искам да търся извинения, но поне напоследък получавам игрово време.  Искам титлата и купата."

"Понякога тези ситуации минават през главата ти. Да не играя е нещо необичайно за мен, но това те прави по-зрял и те кара да оцениш някои неща. Промяната на системата повлия на доста неща. Без значение дали ми харесва или не, аз трябва да я приема", добави Алба.