Капитанът на националния отбор на Аржентина Лионел Меси обжалва наказанието си от 4 мача за обида на страничния рефер по време на квалификационния мач с Чили. От ФИФА обаче не се очаква да излязат в близките дни с решение, тъй като случаят не е спешен, а следващият мач на Аржентина е чак на 31 август срещу Уругвай.

Шансовете на Меси, който бе наказан по видеоповторение, обаче не са големи, тъй като през септември миналата година халфът на Чили Гари Медел бе наказан с 4 мача за същото провинение. Все пак тогава от ФИФА се съгласиха последният от четирите мача да бъде условен с два мача пробация. 

Меси вече изтърпя един от четирите си мача наказание при поражението на гаучосите с 0:2 от Боливия като гост. Ако от ФИФА не се съгласят да намалят наказанието на играча на Барселона, той ще пропусне и домакинствата на Аржентина на Венецуела и Перу на 5 септември и 5 октомври. 

"Гаучосите", финалисти на последното световно първенство, са заплашени от това до пропуснат Мондиала в Русия, тъй като в момента заемат пето място в квалификационната група в зона Южна Америка.