Цели 17 футболисти на испанския шампион Барселона все още не са наясно със своето бъдеще. На някои от тях договорите ще бъдат удължени, но други навярно ще бъдат продадени или пратени под наем в друг клуб.

Най-голяма е групата на играчите, които не получиха желаните от тях минути през кампанията: Сержи Роберто, Андре Гомеш, Жорди Алба, Денис Суарес, Андрес Иниеста, Люка Дин, Пако Алкасер, Алеиш Видал и Жорди Масип. 

Иниеста има една година до края на договора и се смята, че ще преподпише, но самият той заяви, че би останал само в случай, че се чувства като важна част от отбора.

Жорди Алба пък е недоволен, че беше закотвен на пейката в най-важната част от кампанията заради смяната на схемата на игра. Наскоро бекът заяви, че иска да остане дълго време на стадион "Ноу Камп", очаквайки с нетърпение смяната на треньорското кормило.

Трима футболисти на Барса са сочени за почти сигурни напускащи - "разменната монета" Арда Туран, неубедителния Жереми Матийо и протежето на Луис Енрике още от периода в Селта - Рафиня Алкантара.

Петима футболисти на "блаугранас" се завръщат през лятото след период под наем - Мунир Ел Хаддади, Кристиан Тейо, Сержи Сампер, Томас Вермаелен и Дъглас. Твърде вероятно е обаче нито един от тях да не може да се пребори за място в отбора и отново да бъде преотстъпен.