Слуховете за бъдещето на Неймар отново занимават пресата в Испания и Англия заради неуспешния сезон, като Барселона записва до момента.

"Блаугранас" бяха детронирани в Ла Лига от вечния враг Реал Мадрид и отпаднаха безславно на 1/4-финалите в Шампионската лига Ювентус, без да успеят да отбележат гол в двата мача.

Така купата на Испания остава като горчива утешителна награда за Лео Меси и компания. На Острова твърдят, че разочароващият сезон кара хората в лагера на Неймар да го натискат за промяна.

Според вестник Sunday Express бащата на Неймар го е накарал да напусне, за да не продължава да живее в сянката на Меси. Според него в друг клуб шансовете ан сина му да стане №1 в света се увеличават драстично.

Смята се, че Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити са големите фаворити за подписа на Неймар, който е харесван от Жозе Моуриньо и Пеп Гуардиола.

Преди да поднови своя договор с Барса до 2021 година Неймар бе признал, че се възхищава на Гуардиола и затова би искал да работи с него някой ден. В контракта на бразилеца има клауза за откупуване на стойност 200 000 000 евро.