Треньорът на Барселона Луис Енрике ще изведе отбора за последен път в събота, във финала за Купата на Испания срещу Алавес. Специалистът си тръгва след три години на стадион "Ноу Камп" като наставник, но ще го направи с гордо вдигната глава.

"Пеп Гуардиола винаги е казвал, че е невъзможно да постигнеш каквото и да е, ако нямаш тези играчи, тези индивидуалности. Дойдох тук да бъда лидер и бях такъв. Дойдох тук да спечеля трофеи и го направих. Благодарение на играчите", каза Лучо.

"Фокусирах се върху нашата игра и си тръгвам по свое желание, когато аз пожелах да го сторя. Затова съм доволен. Можех да се справя и по-добре, но пък нещата можеха да се развият и по-зле. Направих нещата по своя начин, със своя стил и няма защо да се критикувам."

"Имах това усещане и в случаите, в които феновете скандираха моето име на стадион "Ноу Камп". Казвах им да не го правят и да скандират имената на играчите. Това е една прекрасна декада за Барса и клубът трябва да продължи нещата по същия начин."

"Сезонът не завърши по желание от нас начин, но аз аплодирам играчите заради това, че не се предадоха за миг. Феновете бяха с нас. Отборът показа способността да обръща нещата в своя полза."

"Платихме си заради това, че не бяхме достатъчно постоянни, особено в някои домакински мачове в началото на сезона. Реал е заслужен шампион и ние трябва да ги поздравим. Благодарен съм и се чувствам привилегирован, че бях треньор в този клуб. Задачата не беше лесна в нито един момент, но крайната ми оценка е положителна", завърши Енрике.