Ернесто Валдерде, който напусна поста на треньор в Атлетик Билбао, отрече да е преговарял с друг клуб. Според спекулациите именно Валверде ще бъде новият наставник на Барселона, но за момента 53-годишният специалист отрече тази информация.

В същото време специалистът призна, че ще стиска палци за каталунците във финала за Купата на Испания срещу Алавес. Официалната причина е, че при триумф на Барса, Атлетик ще играе в евротурнирите за четвърта поредна година.

"Искам Барселона да спечели финала, макар да съм раздвоен. Аз си оставам фен на Атлетик. Не съм се разбрал с нито един клуб. Аз имам агент и при него има оферти за мен, но не съм решил дали ще приема ново предизвикателство", каза Валверде.

Според "Мундо Депортиво" Валверде вече се е договорил с ръководството на Барселона и ще подпише двугодишен договор с каталунците в началото на следващата седмица, след като мине финалът за купата. Срещата ще бъде последна за досегашния наставник на "блаугранас" Луис Енрике.

Валверде, който е бивш треньор на Еспаньол, Олимпиакос, Виляреал и Валенсия, игра за тима на Барселона два сезона в края на 80-те години на ХХ век. Неговата футболна кариера пък започва в Алавес.