Мениджърът на Евертън Роналд Куман ще е новият треньор на Барселона! Това твърди каталунското издание Sport.es, което се позовава на спортния директор на клуба Ариедо Брайда.

Той е разкрил новината пред тесен кръг хора, но един от тях се изпуснал. Очаква се наследникът на Луис Енрике да бъде официално обявен след финала за Купата на Краля срещу Алавес на 27 май.

За фаворит за поста се смяташе Ернесто Валверде, който напусна Атлетик Библао. Преди дни се появиха информации, че 53-годишният спец има предварителен договор с Барселона. В него обаче фигурира клауза, че той може да бъде скъсан, ако от "Камп Ноу" намерят по-подходящ кандидат, какъвто безспорно е Куман.

Холандецът е една от най-големите легенди на каталунците и игра в отбора от 1989 до 1995 г. Именно с негов гол през сезон 1991/92, Христо Стоичков и компания донесоха първия трофей на Барса от Шампионска лига след 1:0 над Сампдория.

С испанския гранд Куман има още 4 титли, 1 Купа на Краля, 3 Суперкупи на Испания и една Суперкупа на Европа. От 1998 до 2000 г. той беше помощник на Луис ван Гаал на "Камп Ноу".