Защитникът на Барселона Жерард Пике посочи Луис Енрике като един от най-добрите треньори на клуба и се надява да бъде изпратен с купа. 

В събота каталунците излизат във финал за Купата на Краля срещу Алавес. Ако спечел на "Висенте Калдерон" Енрике ще има 9 трофея от 13 възможни през трите сезона начело на Барса. 

"Той заслужава страхотен финал, той е един от най-добрите в историята на клуба и заслужава да се сбогуваме с него с трофей", каза Пике на пресконференция днес. 

"Най-лесно е да говоря за трофеите, които е спечелил, но винаги ще си спомням как се отнасял с нас. Може би той не е имал най-добрите отношения в света с пресата, но в съблекалнята той ни спечели всички."

"Бяха три великолепни години, за това, което спечелихме и за много други неща. Надявам се, че може да излезе на върха с още един трофей. Алавес е изненадата на сезона и се надявам да играем с поне същата страст, както тях."

"Те имат уникална възможност да спечелят трофей и съм сигурен, че ще бъдат много мотивирани. Искаме да контролираме играта и да го направим най-добрия начин", завърши защитникът.