Барселона - Алавес, финал за Купата на Испания. Стадион "Висенте Калдерон", 22.30 часа българско време.

 

Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Силесен, Масип
Защитници: Пике, Юмтити, Масчерано, Алба, Дин, Марлон, Видал
Полузащитници: Бускетс, Иниеста, Ракитич, Денис Суарес, Арда, Гомеш
Нападатели: Меси, Неймар, Алкасер
Контузени: Рафиня, Матийо
Наказани: Сержи Роберто, Луис Суарес
 

 

Групата на Алавес: 
Вратари: Пачеко, Ортола
Защитници: Ели, Раул Гарсия, Алексис, Ернандес, Феменя, Вигарай, Федал
Полузащитници: Йоренте, Камараса, Ромеро, Гомес, Торес, Мендес, Ману, Кръстичич
Нападатели: Собрино, Сантос, Токеро, Дейверсон, Катай
Контузени: Галилеа, Лагардия

 

Прогноза на Gol.bg:

Барселона излиза като тежък фаворит в мача за купата на Испания, с цел спасяване на един от най-неуспешните сезони в последните години. Ако каталунците допуснат изненада и прекланят глава тази вечер, те ще останат "капо" едва за втори път от 2008 година насам. Последният "нулев" сезон за "блаугранас" дойде през 2014 година при Тата Мартино.

В последния мач на Луис Енрике начело на Барса символичните гости излизат с огромно самочувствие, защото могат да се похвалят с уникално постижение. Те бяха единственият отбор този сезон, който си тръгна с трите точки от стадион "Ноу Камп".

През февруари Барса си върна с лихвите и унищожи баските с 6:0 на техния стадион. Като изключим сензацията и поражението от есента на свой терен, каталунците са спечелили последните 6 мача, а в 10 от последните 11 срещи с този противник няма поражение. Детронираният първенец на Испания е в добра форма, спечелвайки последните си шест официални мача, като във всеки един от тях е вкарал поне по три гола.

Алавес също се намира в добро състояние и не познава вкуса на поражението от седем официални двубоя. Маурисио Почетино успя да организира добре своя отбор и да го превърне в една от приятните изненади на кампанията. За мнозина мястото на отбора във финала изглежда изненадващо, но статистиката е на друго мнение: Алавес няма загуба в последните си 8 мача в турнира, а в шест от тях дори не допусна гол във вратата си.

Лучо има две големи грижи и те са свързани с наказанията на Сержи Роберто и Луис Суарес. Интересното е, че двамата са едновременно и контузени. Така като десен бек може да действа Хавиер Масчерано, защото Алеиш Видал поднови тренировки 2 месеца по-рано от очакваното, но още няма игрови ритъм. На върха на атаката пък ще бъде Пако Алкасер, дейно подпомаган от Лео Меси и Неймар.

Барса няма загуба в 25 от последните си 26 мача в турнира, а в шест от последните седем мача във всички турнири срещу днешния си опонент отбеляза поне по две попадения. Ще заложим на логиката, а нейният знак е "1".

 

Резултат:  Барселона - Алавес 3:1