Вече повече от седмица медиите от цял свят не спират с непрестанни спекулации относно решението на Кристиано Роналдо да напусне Испания, след като му беше повдигнато обвинение в укриване на данъци.

Оказа се, че той споделя това свое желание с големия си конкурент от Барселона – Лео Меси. От испанското издание Mundo Deportivo гръмнаха с новината, че аржентинската звезда на каталунците бил твърдо решен да заиграе в английската Висша лига миналото лято.

Причината за това решение била присъдата от 21 месеца затвор за укриване на данъци, получена от испанската прокуратура през лятото на 2016 година. Меси научил за новината едва 10 дни, след като обяви решението си да не носи повече екипът на Аржентина след третия пореден загубен финал на голямо първенство.

Интересно е, че той дори бил готов да говори пред медиите за решението си да напусне Барселона, подобно на начина по който обяви края на кариерата си с аржентинския национален отбор.

Ръководството на каталунците незабавно се заело със задачата да разубеди звездата на тима, като опитите им ударили на камък. Все пак постигнали съгласие, че единствено трансфер ще може да се осъществи при оферта от поне 250 милиона евро. От своя страна, най-сериозният кандидат за подписа на аржентинеца – Манчестър Сити, бил готови да брои „едва“ 150 млн.

Президентът на Барселона – Хосеп Бартомеу дори летял до Аржентина за разговори с Лео и баща му, но и това не помогнало. Меси бил пределно ясен в решението си да заиграе на острова при Гуардиола, с който изживяха големи успехи по време на престоя на треньора в Испания.

В крайна сметка Меси променя решението си след двудневни разговори с добрия си приятел от състава на Барселона – Луис Суарес. Уругваецът успял да убеди Меси да възстанови тренировки с каталунците, а скоро след това желанието му да напусне изчезнало.