Сагата около трансфера на Марко Верати в Барселона продължава, но по всичко личи, че италианецът няма да сбъдне желанието си и ще остане в Пари Сен Жермен и през следващия сезон.

"Барселона губи времето и енергията си за Верати. Тази история ще завърши по същия начин като Маркиньос и Тиаго Силва", е съобщил източник от френския клуб пред каталунския вестник "Спорт".

Изданието те разкрива името на ръководителя, но последният разполага с вътрешна информация - босът на ПСЖ Насер Ал-Келаифи няма да продаде италианеца при никакви обстоятелства.

Наскоро в испанските медии излезе информация, че Барса ще даде максимално 80 милиона евро за халфа, който е тяхна трансферна цел №1. Сумата обаче изглежда ниска за днешните реалности на пазара.

Особено като се има предвид, че през миналия сезон Барса се срина не само заради лесно допуснатите голове, но и заради липсата на креативност в средата на терена. Креативност, каквато Верати със сигурност можеше да внесе на терена.

ПСЖ не иска да подсилва директен конкурент в Шампионската лига, а босът на клуба категорично е отхвърли идеята да продава на Барса след боя с 6:1 на стадион "Ноу Камп" през март, когато Барса стана първият отбор в историята на КЕШ/Шампионска лига, който се класира напред след загуба с четири чисти гола в първия мач.

Барса ще натиска до последно за Верати през летния трансферен прозорец, но френският клуб е категоричен, че няма да продаде звездата си за нищо на света.