Героят за Барселона от финала на Шампионската лига през 2006 година Жулиано Белети официално беше назначен за посланик на клуба, присъединявайки се към Роналдиньо и Ерик Абидал. Белети, чийто единствен гол за каталунците се оказа скъпоценният точен изстрел срещу Арсенал преди повече от 11 години, ще присъства на различни събития и ще играе в мачовете на легендите.

"За мен е удоволствие да представям най-големия футболен клуб в света. Знаем, че моят гол в Париж беше важен, но се случиха и други неща в клуба и затова съм тук. Сега изпълнявам различна работа и ще се опитам да популяризирам марката на Барса по света, показвайки, че този клуб е повече от просто футбол", каза бразилецът.

"Барса винаги се опитва да направи нещо специално във всички държави и затова сме били на места като Уганда, Гърция, Япония и САЩ. Клубът организира благотворителни събития като мача на легендите и аз искам да съм част от всичко това. Барса притежава тези ценности и аз искам да помогна на хората да ги разберат и споделят", добави Белети.