Легендата на Реал Мадрид Икер Касияс и централният бранител на Барселона Жерард Пике често влизат в шеговити спорове в социалните мрежи.

Този път двамата кръстосаха шпаги в доста по сериозен тон, а темата беше кои са най-великите спортисти за всички времена.

След триумфа на Роджър Федерер на Уимбълдън вчера Пике беше категоричен, че швейцарецът е сред тримата най-велики спортисти, които е гледал. Останалите в листата на защитника са баскетболната легенда Майкъл Джордан и звездата на Барса Лионел Меси.

Касияс е на съвсем различно мнение. Вместо Меси той логично поставя бившия си съотборник Кристиано Роналдо, а на мястото на Федерер е сънародника му Рафаел Надал. Стражът "сменя" и Джордан, поставяйки в класацията Кобе Брайънт.

Останалите, на които се е спрял Касияс са голфърът Тайгър Уудс, 7-кратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, най-успешната тенисистка Серина Уилямс, рекордьорът по спечелени златни олимпийски медали Майкъл Фелпс (плуване) и майстора на две колела от Moto GP Валентино Роси.