Треньорът на Барселона Ернесто Валверде, който днес ще направи неофициален дебют в приятелски мач с Ювентус, отхвърли спекулациите за трансфер на бразилския нападател Неймар в Пари Сен Жермен.

"Неймар в момента е с нас и всички в клуба искат той да си остане с нас. Всичко останало са слухове", заяви Валверде на пресконференция на Ред Бул Арена в Ню Йорк преди мача от Интернешънъл Чемпиънс Къп. Но сега е времето на слуховете, така че е нормално донякъде.

Валверде, който е играл в Барселона като нападател в периода 1988-1990 година под ръководството на Йохан Кройф, няма намерение да влиза в повече дискусии по този въпрос.

"Ние можем да си говорим за други неща, като например тактика. Но играчите ни тук са приятели, а подобни разговори влияят не само на тях персонално, но и на обстановката в съблекалнята като цяло", добави треньорът, който дойде това лято от Атлетик Билбао.

Седейки до треньора си на масата за пресконференции полузащитникът Серхио Бускетс заяви, че не вижда причина Неймар да напусне отбора.

"Аз не мисля, че за него има някъде по-добро място. Надявам се, че той ще остане в Барселона за още много години напред", каза по темата Бускетс.

След пресконференцията Неймар излезе от съблекалнята заедно с Луис Суарес и Лионел Меси и тримата се присъединиха към загрявката на отбора преди мача с Ювентус, който ще се играе на МетЛайф Стейдиъм в Ню Джърси.