Пари Сен Жермен е намерил интересна вратичка, през която да "вкара" Неймар в клуба, пише "Марка". Както е известно, в клаузата за откупуване на кариоката е записана рекордната в историята на футбола сума от 222 милиона евро.

Именно това е сумата, която ще бъде платена на каталунците. За да не нарушат отново финансовия феърплей обаче, парижани ще използват хитър ход, с който да избегнат нови наказания от УЕФА.

Спортният директор на ПСЖ Антеро Енрике и човек от борда на директорите на клуба са убедили бащата на футболиста, че най-добре ще бъде ако стрелецът подпише личен договор с Oryx Qatar Sports Investments.

Въпросният инвестиционен фонд е катарска собственост и взима решенията в ПСЖ. При договор с Неймар фондът ще се яви негов бизнес-партньор и клубът ще мине "между капките".  Така въпросните 222 милиона евро няма да фигурират никъде в сметките на клуба от Париж.

В същото време стана ясно, че Неймар ще парафира за 6 години и ще получава по 30 милиона евро от ПСЖ. Той ще получи 40 милиона евро на ръка само при слагане на подписа си под контракта.

Други интересни подробности гласят, че кариоката ще получава процент от печалбата на верига хотели, които са собственост на борда на директорите на ПСЖ. Богатите араби ще глезят новата си звезда с негов личен частен самолет. 

При преговорите Неймар е извоювал правото да лети по всяко време до родината си Бразилия с новата "играчка". Без да му бъде търсена сметка...