Нападателят на Барселона Неймар все още се чуди дали да премине в Пари Сен Жермен, но причината не се крие в Лионел Меси, Луис Суарес и компания.

Вчера се появи информация, че двамата асове на "блаугранас" са успели да убедят кариоката, че стадион "Ноу Камп" е правилното място за него. 

Другите изключително активни в задачата Неймар да бъде задържан в отбора са били централният бранител Жерард Пике и новият треньор Жерард Пике.

Според BFM TV обаче истината е съвсем различна. Неймар не бил сигурен, че ПСЖ ще успее да спази правилата на УЕФА за финансовия феърплей (ФФП), според които даден клуб не може да бъде "на червено" с над 30 милиона евро за период то три години.

А задачата пред парижани изглежда доста сложна, защото те възнамеряват да платят сумата, заложена в клаузата за откупуване - космическите и невиждани до момента 222 милиона евро.

Неймар се притеснявал, че ПСЖ ще бъде изхвърлен от Шампионската лига, което би сринало мечтата му да се бори за Златната топка. Както е известно, преди три сезона УЕФА наказа френския клуб точно за нарушаване на ФФП.

От ПСЖ убеждават Неймар, че ако той подпише личен спонсорски договор с инвестиционния фонд Oryx Qatar Sports Investments, клубът няма да бъде наказан. Както е известно, въпросният фонд налива парите в касата на парижани и е част от борда на директорите.