Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу отвърна на критиките на клубната легенда Шави, който обвини каталунския колос, че не внедрява млади таланти в първия отбор.

Футболният магьосник бе заявил също, че клубът на сърцето му се намира в състояние на "сън", докато вечният враг Реал Мадрид доминира през последните години.

"Не, не, не... Проблемът е Шави. И Иниеста, и Меси, и всички останали играчи от тяхното ниво. Много е трудно да си футболист, когато срещу теб са Лео Меси, Неймар, Шави, Иниеста, Бускетс или Пике. Трудно е да влезеш и да се наложиш в такъв отбор", коментира Бартомеу в интервю за New York Times.

"Ще обърна внимание специално на позицията на Шави в средата на терена. Той беше в първия отбор 15 години. Това означава, че през тези 15 години е имало 15 момчета на същата тази позиция, които е трябвало да напуснат клуба, защото нямаше място за тях."

"Иниеста е вече тук 16-17 години. Трудно е за младите. Какво да кажем за Лео Меси? Кой ще е новият Меси? Добре, навярно ще се появи нов като него, но ако това момче изгрее сега, ще трябва да напусне Барселона. Защото е невъзможно да остане и да играе на мястото на Меси. В своето изказване Шави каза, че нещата вървят бавно, но проблемът е самият той! Шави, Иниеста и Пике", добави Бартомеу.