Централният защитник на Барселона Жерард Пике е на мнение, че неговият съотборник Неймар не е наясно какво точно иска покрай сагата с евентуалния му трансфер в ПСЖ.

Както е известно, Пике публикува снимка с кариоката, под която написа "той остава", но после уточни, че става дума за вътрешно усещане, а не за потвърдена от бразилеца информация.

"С Неймар сме доста близки и аз искам той да остане. Наясно съм със ситуацията. Точно сега той той не знае какво да прави и ние се опитваме да му помогнем да вземе най-доброто решение", сподели Пике.

"Ще видим какво ще стане. Моят туит беше с цел да го накарам да остане. Искам да остане, но ще видим какво ще се случи. Зависи от това какво иска той. Може да играе където си поиска - в ПСЖ, Барселона, Челси или Сити. Всички го искат. Става дума за приоритети - дали искаш повече пари или да печелиш титли."

"Случва се във футбола, в НБА, навсякъде. Има играчи, които не получават парите, които заслужават. Затова понякога е нужно да вземеш решение, следвайки приоритетите си", каза още бранителят.