Бащата на Неймар сподели, че е обърнал гръб на Барселона в момента, в който клубът е отказал да му плати бонуса от 26 милиона евро.

Както е известно, сумата трябваше да бъде изплатена на Неймар Сантош като бонус за удължения договор от неговия син през октомври миналата година, но каталунците "замразиха" транзакцията заради слуховете за трансфера на бразилския национал при парижани.

"Ако те не искаха да ни платят, аз нямаше да мога да сторя нищо. Нямаше как да се поддам на изнудването от тяхна страна. В същия този момент Барселона загуби подкрепата ми", коментира Неймар Сантош пред COPE. 

"Преди това те имаха подкрепата ми. Бях на страната на Барселона, опитвайки се да убедя Неймар да остане при тях. Но с отношението на борда на директорите вече нямаше как да бъда до тях. Договорът е много ясен."

"Това е бонус за преподписването на договора. Сумата за откупуване на играча нарасна и трябваше да има причина тази сума да се увеличи, ако Неймар трябваше да напусне един ден. Това е нещо, което ще обсъждаме след време, не сега", добави бащата на Неймар.