Изпълнителният директор на Барселона Оскар Грау отлетя за Англия, където трябва да завърши привличането на звездата на Ливърпул Филипе Коутиньо, твърди Mundo Deportivo.

Според приближеното до каталунците издание, трансферът на бразилския национал може да стане официално факт още тази вечер. Цената на Коутиньо ще е между 100 и 120 милиона евро, което няма да е проблем за Барса след продажбата на Неймар в ПСЖ за рекордните 222 милиона евро.

В разгара на преговорите за атакуващия халф, стана ясно, че той ще е на корицата на Pro Evolution Soccer 2018, един от лидерите в сектора за футболни игри. Това допълнително засилва спекулациите за преминаване на Коутиньо в Барса, тъй като производителят на PES – Konami, е в много близки отношения с испанския гранд.

На "Камп Ноу" 25-годишният бразилски национал ще има тежката задача да смени Неймар, който неочаквано напусна. Ливърпул не иска да се разделя с Коутиньо, но желанието на футболиста е да заиграе в Барселона, което ще окаже решаваща роля за сделката.

Сред спряганите имена за нови играчи на носителя на Купата на Краля са още Осман Дембеле от Борусия Дортмунд и защитникът на Реал Сосиедад Иниго Мартинес.